Många barn hör av sig till Bris

Många barn har hört av sig till Bris under sommaren. Foto: Ulrike Mai


Under sommaren har det varit många barn som vänt sig till Bris. Enligt organisationen har man haft nästan 7 400 samtal med barn.

Många unga vill prata om sin psykiska hälsa. Mellan den 13 juni och 14 augusti hade Bris totalt 7 371 kurativa kontakter med barn via chatt, telefon eller mejl. Ångest och nedstämdhet utgjorde 18 respektive 14 procent av samtalen, enligt organisationen.

– Att barn vänder sig till Bris för att prata om sin psykiska hälsa är inte ovanligt och vi ser i stödet att sommaren är en period då många barn behöver prata med någon om hur de mår. Vi ser även att antal samtal som handlar om att inte vilja leva ökat något den här sommaren jämfört med tidigare somrar, men det återstår att se om det är en utveckling som håller i sig resten av året, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris, i ett uttalande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!