Man mördad i Jönköping – två skottskadade i Södertälje
En man blev skjuten till döds i Jönköping på torsdagskvällen. Foto: Epoch Times-arkivbild


En man i 40-årsåldern blev skjuten till döds i Jönköping på torsdagskvällen. Två män har också skadats efter en skottlossning i Södertälje samma dag.

Det var strax innan klockan 17:30 som polisen larmades till stadsdelen Råslätt i Jönköping. En person i 40-årsåldern hittades skadad utomhus och fördes till sjukhus med ambulans. Senare på kvällen avled mannen.

Polisen skriver på sin hemsida att man har inlett en förundersökning om mord. På natten anhölls tre personer misstänkta för mordet.

Skottlossning i Södertälje

Vid 14-tiden skedde en skottlossning i ett bostadsområde i Bårsta i Södertälje. Två personer har skadats, rapporterar Aftonbladet.

Enligt tidningen avlossades ett tiotal skott mot bland annat en frisörsalong, ICA-butik och lägenhet. Två män flydde sedan på en moped.

Ägaren till frisörsalongen berättar för Aftonbladet att han är chockad av händelsen och det lät som en bomb när ett skott avfyrades in i salongen.

– Jag tänkte ”Vad är det som händer?”. Och sen såg jag hylsan och skotthålet i väggen. Det är jätteobehagligt.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. I nuläget har ingen misstänkt gripits.

Misstänkt mordförsök i Nyköping

På torsdagskvällen larmades polis till stadsdelen Brandkärr i Nyköping om en misshandel. På platsen hittades en man i 20-årsåldern med allvarliga sårskador på kroppen. Han fördes till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.

– Det rör sig om allvarliga skador orsakade av någon typ av vasst föremål, men vi har inte anträffat något sådant, sa Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter Sörmland.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen person är gripen för händelsen.

På onsdagskvällen inträffade också ett mordförsök i Rosvalla i Nyköping. Polisen säger i nuläget att man inte ser någon koppling till de båda händelserna, enligt SVT.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.