Man i Örebro bedöms vara ett säkerhetshot – ska utvisas
Migrationsverket vill utvisa en man i Örebro efter att Säpo bedömer honom som ett hot mot rikets säkerhet. Foto: Bilbo Lantto/Epoch Times-arkivbild


Säkerhetspolisen bedömer att en man i Örebro, som har kopplingar till den islamistiska extremistmiljön, utgör ett hot mot landets säkerhet. Nu har Migrationsverket beslutat att han ska utvisas, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Det var den 8 maj som han togs i förvar av Säpo efter att ha varit eftersökt under en längre tid. Enligt Sveriges Radios Ekot har mannen, som är i 50-årsåldern, kopplingar till de personer som Säkerhetspolisen slog till mot förra året. 

På fredagen beslutade Migrationsverket att mannen ska utvisas ur Sverige med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll, LSU.

Mannens advokat, Alparslan Tügel, berättar för SVT att utvisningsbeslutet kommer att överklagas till regeringen.

– Vi har diskuterat det och bestämt oss för att överklaga. Det har inte varit någon tvekan om det. Rent generellt delar vi inte Migrationsverkets bedömning i någon del.

Mannen har tidigare varit verksam som imam. För några år sedan satt han häktad misstänkt för att ha rekryterat personer till terrororganisationen IS i Irak och Syrien. Förundersökningen lades dock ner i brist på bevis.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.