Man dödad i Ronneby – en gripen
Polisens tekniker i arbete vid brottsplatsen i Ronneby. Foto: Johan Nilsson/TT


En man har dödats i centrala Ronneby och en person har gripits misstänkt för att ha mördat honom. De två tycks ha känt varandra, men polisen är förtegna med uppgifter om dem.

Det misstänkta mordet ägde rum utomhus intill en skola i Ronneby. Polisen larmades strax efter klockan halv åtta på lördagskvällen.

Den döde mannen var vuxen, men polisen vill i detta skede inte berätta mer om vem han var. Strax efter klockan nio meddelades att en misstänkt mördare gripits, men om denne vill polisen varken avslöja kön eller ålder. Först behöver fler förhör hållas, enligt polisens presstalesperson Evelina Olsson.

– Det verkar finnas någon form av relation mellan parterna, säger hon till TT.

– Vi har ett flertal vittnen som vi har hört och kommer att höra under kvällen och natten. Tekniker arbetar på platsen.

Brottet bedöms inte ha någon koppling till skolan intill brottsplatsen. Ett stort område har spärrats av, vilket inkluderar en gata med villor intill, skriver tidningen Sydöstran. Innanför avspärrningarna arbetar polisens tekniker i ett uppslaget tält.

– Det finns bara en brottsmisstanke och det är de här två och inga fler som är involverade. Exakt vad omständigheterna är eller vad som har föranlett detta, som ett bråk eller så, är vad vi håller på att titta på just nu, säger Evelina Olsson.

(TT/Martin Mederyd Hårdh)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.