Läsvärd bok om tillgivenhet och kärlek

Roman: En katts resedagbok

Romanen En katts resedagbok av författarinnan Hiro Arikawa ger dimensioner på livet och en skön må bra-känsla. Foto: Kristina I. Kleinert


I Japan bor en ung man som heter Satoru. Han älskar sin katt mest av allt. Det är en ömsesidig och kärleksfull vänskap. Berättelsen om deras relation lyfter fram vad som är viktigt i livet och vad sann vänskap handlar om.


En katts resedagbok av författarinnan Hiro Arikawa är en riktigt bra roman. Den är svår att lägga ifrån sig och är spännande utan att innehålla vare sig våld eller intriger. Det är en ömsint berättelse om människors längtan efter kärlek och vänskap. Arikawa lägger fokus på att berätta om människans möjlighet att klara upp missförstånd och läka gamla sår.

Huvudpersonerna är katten Nana och hans husse Satoru.Berättelsen utspelar sig i det samtida Japan och inleds med att Nana reflekterar över sitt liv och namnet han fått. Han är en strykarkatt som är van vid att klara sig själv i alla väder, och låter inte en främmande människa närmar sig hur som helst. Men omständigheter gör att han utvecklar en vänskap med den trettioårige Satoru.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!