Kantar Sifo: KD backar – SD går framåt
KD går bakåt i opinionen samtidigt som SD går framåt. Foto: Epoch Times


Kristdemokraterna backar samtidigt som Sverigedemokraterna ökar. Liberalerna hamnar precis på riksdagsspärren. Det visar Svensk väljaropinion, en sammanvägning av flera undersökningar som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Sveriges Radios Ekot.

KD landar på 7,7 procent jämfört med 8,6 procent som man hade i förra mätningen. Sedan undersökningen i april är det ett tapp på nästan fyra procentenheter.

Även Centerpartiet backar då partiet går från 9,3 procent till 8,9 procent.

Sverigedemokraterna går framåt med 0,6 procentenheter har nu 18,4 procent.

Moderaterna ökar också i opinionen och har nu 18,5 procent, vilket innebär att man är det andra största partiet.

I övrigt har det inte skett så stora förändringar under sommaren. Socialdemokraterna ligger på 26,5 procent, en ökning med 0,2 procentenheter. Liberalerna har 4 procent. Vänsterpartiet och Miljöpartiet ökar endast med vardera 0,1 procentenheter och landar på 9,1 respektive 5,4 procent.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Undersökningen

S: 26,5 (+0,2)

V: 9,1 (+0,1)

MP: 5,4 (+0,1)

M: 18,5 (+0,3)

L: 4 (+0,1)

KD: 7,7 (-0,9)

C: 8,9 (-0,4)

SD: 18,4 (+0,6)

Övriga: 1,7 (+0,1)

Källa: Ekot