Israels regering har ”hittat” avtalet med Pfizer

Israel: Pandemin

En läkare förbereder en dos av Pfizer-Biontech covid-19-vaccinet i Netanya i Israel. Foto: Jack Guez/AFP via Getty Images


Det israeliska hälsoministeriet har hamnat i blåsväder för att man tappat bort landets covidvaccinavtal med Pfizer. Nu har man dock hittat det igen – en dag efter att en av landets stora medier bett om en kommentar.


Den senaste turen kring vaccinavtalet, som Epoch Times tidigare rapporterat om, avslöjades i en förhandling i Jerusalems distriktsdomstol om en begäran att lämna ut avtalet. Avtalet som skrevs mellan Pfizer och staten Israel reglerar överföringen av epidemiologisk information kring vaccinet från Israel till Pfizer.

Israeliska myndigheter publicerade en maskad kopia av avtalet i januari 2021. Där konstateras att Pfizer och Israel är eniga om att det är lämpligt att spåra data kring pandemin utifrån hur många som vaccinerar sig, och om man kan observera någon flockimmunitet under vaccinationsprogrammet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!