Islamister planerade ett terrordåd mot ett dagis i Frankrike
Barn i en förskola i Molieres i sydvästra Frankrike den 5 september 2017. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Eric Cabanis/AFP/Getty Images


Två islamister har gripits av polis i Paris i Frankrike misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot ett dagis fullt med barn. Det rapporterar den franska radiokanalen RTL.

De två männen, som är i 20-årsåldern, greps den 25 mars i Seine-et-Marne. Enligt åklagaren är de anklagade för att ha planerat döda barn och poliser.

Den man som utredarna betraktar som hjärnan bakom planen har erkänt att han ville attackera dagiset och barnen och sedan ta gisslan. När sedan polisen skulle komma hade man planer på att döda poliserna.

De två misstänkta männen har hyllat den islamistiske terroristen Mohamed Merah, som låg bakom en serie attentat mot franska militärer och en judisk skola 2012.

Den franska säkerhetstjänsten, DGSI, har haft uppsikt över den huvudmisstänkta mannen sedan 2015 efter att han börjat närma sig den radikala jihadiströrelsen.

Polisen grep mannen kort efter att han försökt skaffa sig vapen. Hans planer hade dock vid tillfället inte nått ett konkret stadium.

I december förra året dödades tre människor och ett tiotal skadades när den radikale islamisten Cherif Chekatt öppnade eld på en julmarknad i Strasbourg i Frankrike.

Tidigare i oktober sade Frankrikes inrikesminister, Christophe Castaner, att franska myndigheter har förhindrat fem stora terrorattacker under 2018, enligt Breitbart.