I 30 år trodde de att de var tvillingar


 


Ibland tar livet underliga vägar. I 30 år trodde William och Wilber Cañas Velasco att de var tvillingar, trots sina olikheter. Men ett slumpmässigt möte förändrade deras liv och satte den broderliga kärleken på prov. 

En dag 2013 när William jobbade i en slakteributik i Bogota i Colombia, kom två unga kvinnor in. En av dem vinkade och log mot honom. De hade aldrig träffats men hon betedde sig som om de var goda vänner.

William Cañas Velasco. Facebook

”Det där är Jorge, han jobbar på mitt kontor”, sade hon till väninnan, enligt New York Times.

Efter en kort introduktion insåg flickan sitt misstag och bad om ursäkt. De skojade om att William hade en tvillingbror, vilket han faktiskt hade, Wilber. Innan de gick bad flickorna att få ta en bild med William för att minnas mötet. Det fick de gärna.

Sex månader gick utan att William hörde något mer, men han kunde inte riktigt skaka av sig tanken på att fanns någon annan som såg ut precis som han. William och hans bror Wilber var inte särskilt lika. De hade till och med svårt att umgås långa stunder utan att gå varandra på nerverna.

William bestämde sig för att undersöka saken. Han kontaktade den unga kvinnan som tagit bilden för att få reda på mer. Hon skickade en bild av William och Wilber, men William kunde inte minnas att bilden tagits. De två männen på bilden var i verkligheten Jorge och hans tvillingbror Carlos. Likheten var slående.

Med fotot följde också den information han fruktat: de två männen på bilden, Jorge och Carlos, var födda samma dag på samma sjukhus som William och Wilber.

William berättade historien för sin bror Wilbur, som trots broderns oro tog det med ro.

Wilber Cañas Velasco. Facebook

”Så vi blev bortbytta. Jag bryr mig inte om vilka de är. Du är min bror och det kommer du vara tills jag dör”, sade Wilbur, enligt New York Times.

William blev tagen av broderns tillgivenhet, men han var fortfarande nyfiken och beslutade att han ville träffa Jorge.

När de till slut möttes kunde ingen av dem tro sina ögon. De var glada och nervösa på samma gång och tyckte att de måste ordna ett möte med alla fyra bröderna.

William och Jorge/Facebook

När de väl träffades alla fyra var alla förbluffade över likheterna. Det var inte bara en utseendemässig likhet, deras personligheter och manér var också lika. Carlos och Wilbur satt till och med på samma sätt. Carlos och William hade förväxlats av sköterskorna på sjukhuset vid födelsen.

”Det var som att titta i en spegel, och på andra sidan spegeln fanns ett parallellt universum”, sade Jorge till New York Times.

Facebook

Två av dem har levt helt annorlunda liv än de borde ha haft. Carlos kom undan fattigdom medan William fick ett svårare liv. Men trots allt är alla fyra glada att ha träffat varandra. Så glada att de bestämde sig för att dela lägenhet alla fyra i Bogota. De ville lära känna varandra och ta igen lite av den förlorade tiden.