Hunden lämnar inte den gravida kvinnan – som svimmar på sjukhuset
Hunden ville inte lämna henne ifred. Foto: Alhanna Butler/Facebook


Hundar är inte bara fina som sällskap; de är också intuitiva husdjur som ofta kan känna av om något är fel innan det händer. Hunden i det här fallet är verkligen speciell, eftersom den varnade sin ägare när den upptäckte att något var fel. Det visade sig vara det som räddade ägarens liv.

Alhanna Butler från Doncaster, South Yorkshire, fick rådet av sina vänner att göra sig av med sin hund Keola, en Akita, när hon blev gravid. Hon älskade dock sin hund mycket och lyckligtvis följde hon inte rådet. 

Den unga mamman och hennes bebis skulle inte ha levt idag om det inte vore för denna intuitiva och trofasta hund.

Alhanna hade varit på ett sjukhusbesök på grund av smärtor i ryggen. På sjukhuset avfärdades det med hänvisning till olika vanliga orsaker. Alhanna, som själv jobbar inom sjukvården skrev på Facebook:

"Jag var gravid i 20:e veckan och hade känt mig dålig i flera veckor. Jag kunde inte gå längre ... och allt jag åt kom upp igen. Läkarna sade att det berodde på mig, på att jag vara kort och att min ryggrad inte klarade av den extra tyngden och att det bara var normala graviditetssymptom, men samtidigt vägrade Keola lämna mig."

Hunden kände att något var fel. Keola knuffade ständigt på Alhanna, stirrade på henne och gnydde och väntade alltid vid dörren när hon var i badrummet, vilket var hennes sätt att berätta att något var fel.

"Keola såg så ledsen ut och jag visste att något oroade henne. Hon bara satt och stirrade på mig och lät mig aldrig gå någonstans ensam."

Hon gnydde ända tills Alhanna tog hennes signaler på allvar och åkte till sjukhuset.

Det visade sig att det Keola hade känt stämde. Vid ankomsten till sjukhuset svimmade Alhanna och förlorade nästan livet. Hon blev inlagd på intensiven där hon fick morfin, svimmade och sedan återfick medvetandet. 

"Det visade sig att ryggsmärtan berodde på en dubbel njurinfektion, och eftersom jag inte fått någon behandling för det under lång tid så var det ett av de svåraste fallen de någonsin sett", sade hon.

"Dessutom hade jag fått en ovanlig, antibiotikaresistent bakterie som bara en annan person i Storbritannien haft tidigare." 

Läkarna berättade att hon inte skulle ha överlevt om hon inte hade kommit till sjukhuset.

"Jag var på väg att dö. Läkarna berättade att om den fått vara kvar så skulle jag ha dött, och det är mycket troligt att även min son skulle ha gjort det." 

"För mig är det ingen tvekan om att både jag och Lincoln inte skulle ha varit här idag om det inte varit för Keola".

Tack vare Keola lever både den tacksamma mamman och hennes son Lincoln. Keola tillbringar nu all tid vid Alhannas sons sida. Alhanna tillkännagav helhjärtat sin tacksamhet för Keola i ett hjärtevärmande videoklipp som blivit viralt.

"Hon är vår hjälte, och hans skyddsängel, och vi kommer för alltid att stå i skuld till henne. Keola är verkligen en speciell hund som kan upptäcka saker som inte vi kan", sade hon.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.