Hotfull knivman attackerade gymnasieskola – polisen drog vapen
Foto: Annika64


En knivbeväpnad man attackerade en skola på torsdagen. När polisen kom dig vägrade han släppa kniven. Patrullen fick då dra vapen mot mannen, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Det var vid 12-tiden på torsdagen på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs som polisen fick larm om en man som var beväpnad med kniv och som kastade sten mot fönsterrutorna på skolan. Flera rutor ska ha krossats, rapporterar Sveriges Radios P4.

– Det var personal på skolan som larmade polisen. Man såg att han kastade sten och att han gick in i Komvux-byggnaden som ligger vägg i vägg med gymnasiedelen. Därifrån lyckades han inte ta sig till gymnasieeleverna, säger Ylva Tidén, rektor på Torsbergsgymnasiet, till tv-kanalen.

Hon säger att elever stod och höll för dörren för att hindra mannen från att komma in. När polisen kom till platsen vägrade mannen släppa sin kniv trots polisens uppmaningar.

– Patrullen tvingades dra vapen eftersom han gick mot dem med kniven, berättar Pelle Nellberg, kommunikatör vid polisens ledningscentral, till SVT.

Polisen fick sedan kontroll på mannen som nu är gripen. Ingen person kom till skada.

Den misstänkte personen förhördes under torsdagseftermiddagen och på kvällen. Han är misstänkt för skadegörelse, olaga hot och brott mot knivlagen, skriver Hela Hälsingland.

– Det är de brottsrubriceringar vi arbetar efter nu, så får vi se om det framkommer något annat under förhören och vad åklagaren säger om det, säger polisen Daniel Wikdahl, till tidningen.

Efter att mannen fördes bort återgick skolan till det normala igen. Polisen var dock kvar under hela torsdagen.

– Stämningen var uppskakad, därför stannade vi kvar, säger Daniel Wikdahl, till Hela Hälsingland.