Gästkrönika: Om det moderna systemet är så bra – varför mår vi inte bra?


Åsikterna som uttrycks i artikeln är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Epoch Times åsikter.

Trots våra friheter och ett modernt politiskt system så mår många av oss inte bra idag. Så hur ska vi kunna känna oss fria och bli sunda och välmående människor?

Förr i tiden, när kvinnor var hemmafruar, så växte barnen upp omfamnade av sin familjs trygghet och värme. De växte upp med sin mamma. Vad kan vara bättre för ett barns välmående än att växa upp med sin mammas närvaro, värme, kärlek och trygghet?

Barn på den tiden åt hemlagad mat, där hela familjen var samlad och åt tillsammans och i harmoni. 

Hur kan dagens skiftarbetande eller karriärinriktade föräldrar, som är sönderstressade och äter var för sig alla möjliga tider på dygnet, ge barnen samma trygga och sunda uppväxt? Det är inte konstigt att dagens barn och ungdomar börjar äta sömntabletter och antidepressiva läkemedel redan innan de har blivit vuxna!

Vilsen och stressad

När det gäller "den fria och jämställda kvinnan" så har hon aldrig tidigare varit så vilsen och varit stressad, som hon är nuförtiden. Hon har all frihet, men mår inte bra psykiskt, fysiskt eller socialt.

Om det moderna systemet är så bra, varför skapar det inte sunda och välmående människor?!

Mannen i dagens modell av familj är också vilsen och mår dåligt. Varför? Jo, för att han inte får vara det han har biologiska förutsättningar för, som att dra det stora lasset när det gäller ansvaret för familjens ekonomi och utföra de sysslor som är fysiskt påfrestande. 

Som sagt, hur kan en livsstil vara bra, om det gör människorna svaga och sjuka?

Verklig frihet

Fast, det är inte konstigt att många inte vill vara kritiska mot vårt statssystem. Det är just det som är grejen med marxistisk ideologi, människor blir påverkade i det tysta. De spelar på människans svaga punkter, som olika sorters frihet, jämställdhet, status ...

Jag menar inte att det är fel att vara fri! Naturligtvis är det bland det bästa en människa och ett samhälle kan uppnå. Men, varken kommunism, eller socialism kan någonsin lyckas med det!

För att en människa ska känna sig fri, krävs mycket själsligt arbete, god moral, att tro på naturen och det naturliga.

För att en människa ska känna sig fri, krävs mycket själsligt arbete, god moral, att tro på naturen och det naturliga, att assimileras till universum och leva efter dess lagar. Vi är en del av naturen, en del av universum. Därför bör vi också leva efter dess lagar, som gäller allt levande, inte bara oss. 

Kommunism och liknande ideologier förnekar alla de ovannämnda sakerna. Så, hur kan de skapa sunda, välmående och fria människor?

Biljana Kureljusic, har erfarenhet av kommunismen i Östeuropa då hon växte upp i Bosnien. Sedan 1995 bor hon i Sverige.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.