Från kampsport till meditation: En ung mans andliga resa


Davide, en 22-åring från Milano i Italien, sade att hans sökande efter en andlig väg började redan i tidig ålder.

Hans intresse för kampsport och meditation ledde honom till slut till att börja med Falun Dafa för två år sedan.

Falun Dafa, även kallat Falun Gong, är en traditionell kinesisk qigongmetod. 1992 introducerades den för allmänheten i nordöstra Kina och sedan dess har tiotals miljoner börjat utöva metoden. Qigongmetoden, som är förbjuden av den kinesiska kommunistregimen, lär ut de grundläggande principerna sanning, godhet och tålamod.

Davide berättade att han varit intresserad av asiatisk kultur sedan unga år. Han ägnade över 10 år åt att lära sig kampsport både från Kina och Japan. Med tiden blev han också nyfiken på olika meditationssystem.

– I gymnasiet brukade jag och mina vänner sitta tillsammans och meditera. Vi hade ingen lärare, men gjorde det ändå eftersom vi alla tyckte om det, mindes han.

Efter examen upphörde detta då de spreds till olika lärosäten, städer och länder. Men en av dem, som började vid ett universitet i Nederländerna, berättade senare för Davide att han hade funnit en mycket bra andlig metod för att kultivera kropp och sinne.

– Han berättade att metoden heter Falun Dafa, och gav mig en kopia av ”Zhuan Falun” på italienska, sade Davide.

Han läste inte boken med en gång, men märkte efter ett tag flera positiva förändringar hos sin vän.

– Han slutade dricka och röka. Han blev trevligare och gjorde mycket bättre ifrån sig i skolan.

Då hans vän berättade att det var på grund av Falun Dafa så bestämde sig Davide slutligen för att läsa Zhuan Falun och bokens djupgående principer talade till honom.

– Jag sade till mig själv att jag också ville börja utöva Falun Dafa, och att detta nu skulle vara en ny början på mitt liv, sade han.

Davide, en 22-åring med fil.kand. i sociologi, från Milano, Italien. Foto: Minghui.org

Svår förföljelse i Kina

Allt eftersom han fortsatte förbättras i sin nyligen funna kultiveringsmetod så lärde sig Davide också alltmer om den grymma behandling som människor med samma tro utsätts för i Kina. Han deltog tillsammans med andra i olika aktiviteter i Milano för att informera allmänheten om Falun Dafa och förföljelsen i Kina.

De samlade underskrifter som uppmanade statliga tjänstemän att vidta åtgärder och de åkte till Chinatown för att prata med kineserna om förföljelsen. Många av kineserna har blivit lurade av den kinesiska kommunistregimens förtalande propaganda.

De åkte också till andra länder för liknande aktiviteter. En gång reste de över 10 timmar till Europaparlamentet i Bryssel, Belgien, och uppmanade tjänstemän att hjälpa till med att stoppa organstölderna från levande Falun Dafa-utövare i Kina.

– Jag visste först inte hur man skulle presentera dessa saker. Men det är väldigt enkelt. Falun Dafa är så bra, och ingen borde behandla oskyldiga människor så dåligt.

Utövare gör Falun Gongs andra qigongövning tillsammans. Foto: Faluninfo.net

Samarbetet med andra utövare gav honom också möjligheter att förbättra sitt hjärta och sinne.

– Mycket ofta när jag kom i konflikt med andra utövare så insåg jag att jag var tvungen att bli bättre på att leva i enlighet med principerna sanning, godhet och tålamod, tillade han.

Davide arbetade tillsammans med en annan utövare vid sitt universitet för att nå ut till lärarna om förföljelsen.

– De var väldigt stödjande och vi planerar att hålla i några filmvisningar på campus om förtrycket i Kina, sade han.

Vägledning för livet

Efter att ha märkt Davides positiva förändringar så började hans mor också läsa Zhuan Falun.

Efter att ha utövat Falun Dafa i två år sade Davide att den iver och förtjusning han kände i början nu har övergått till en djupare förståelse.

När Davide tillfrågas om vilken plan han har för framtiden så sade han att han inte är säker på om han ska börja arbeta eller fortsätta studera, men att han är säker på att han kommer att fortsätta med sin utövning av Falun Dafa.

 

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?

 

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.