Flera explosioner i Malmö
Polisen i Malmö larmades om flera explosioner under natten, en av dem i ett bostadshus. Foto: Johan Nilsson/TT


Sexton lägenhetsdörrar skadades i samma trapphus i den ena av nattens tre explosioner i Malmö. På en annan plats skadades entrén till ett bostadshus och på en tredje entrén till en livsmedelsbutik och en bil.

– Vi vet att det är något kraftigt som detonerat. Det är inte en handgranat, men det är förhållandevis kraftigt, säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus vid en pressträff i Malmös rättscentrum.

Polisen har spärrat av flera gator efter nattens explosioner. Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer har förts till sjukhus, en gravid kvinna och ett barn, men han understryker att det är oklart om deras sjukvårdsbehov är relaterat till sprängningarna. I barnets fall handlade det om ett astmaanfall.

Ingen har gripits efter dåden och polisen kan i nuläget inte säga att de har koppling till de kända konflikter som finns mellan kriminella grupperingar i Malmö.

Hittills i år har Malmö drabbats av sju detonationer. Sintéus vill inte säga att den positiva utveckling som funnits i staden när det gäller skjutningar och explosioner har brutits.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.