Explosioner i Göteborg och Kristianstad
Flera explosioner inträffade i helgen runt om i landet. Foto: Epoch Times. Arkivbild.


En explosion inträffade vid en bostad i Angered i Göteborg natten mot söndagen. Någonting detonerade också vid en fastighet i Kristianstad.

Det var strax efter klockan 01 som polisen fick larm om en explosion i anslutning till en bostad i Angered i Göteborg.

Polisen, som spärrade av platsen och kallade in nationella bombskyddet, söker efter en eller två gärningsmän som ska ha setts lämna platsen.

Händelsen har anmälts som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person ska ha kommit till skada vid explosionen, enligt polisen.

En detonation inträffade vid en fastighet på Poppelvägen i Kristianstad strax innan klockan ett på natten. Polisen skriver på sin hemsida att entrédörren fick skador. Inga personer ska ha skadats.

Vid 21-tiden på söndagen larmades polisen om en hög smäll i området Persborg i Malmö och man konstaterade att flera bilar brann på Jägersrovägen.

Branden kunde sedan släckas. En garagelänga förstördes, skriver polisen på sin hemsida. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

På lördagskvällen klockan 21:36 fick polisen larm om en hög smäll på Hårds väg i Rosengård i Malmö. Polisen konstaterar att någonting har detonerat vid entrén till ett trapphus.

Nationella bombskyddet kallades till platsen.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.