En kvinna död efter knivattack i Sydney
Polis i Sydney i Australien där en kvinna dog och en skadades efter en knivattack på tisdagseftermiddagen lokal tid. Foto: Matt King/Getty Images


En man knivhögg en 21-årig kvinna till döds centrala Sydney i Australien på tisdagseftermiddagen lokal tid. Han har också försökt knivhugga flera andra på gatan, rapporterar flera medier.

Kvinnan hittades död i en lägenhet. Mannen har sedan gått ut på gatan nedanför och attackerat andra personer. Ytterligare en kvinna blev knivhuggen i ryggen och fördes till sjukhus med skador. Hennes tillstånd uppges vara stabilt.

Gärningsmannen, som är i 21-årsåldern, försökte även knivhugga andra personer på gatan samtidigt som han ropade ”Allahu Akbar” innan han blev övermannad av tre förbipasserande, rapporterar The Australian. Polisen kunde senare gripa honom.

I en film som sprids på sociala medier ser man hur mannen hoppar upp på en bil och viftar med en kniv.

De tre personerna som ingrep och stoppade gärningsmannen hyllades som hjältar av David Elliot, ledamot för New South Wales Minister for Police and Emergency Services.

Mick Fuller vid polisen sade under en presskonferens att den misstänkte mannen agerat ensam och har en historia av mental ohälsa.

Han sade också att gärningsmannen har ”ideologier kopplade till terrorism, men har inga uppenbara kopplingar till andra terrororganisationer”.

Australiens premiärminister Scott Morrison skriver på Twitter att han är djupt bekymrad över attacken.

”Våra tankar går till alla dem som har påverkats av denna våldsamma attack”, skriver han.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.