Detonation i centrala Stockholm
Polisen undersöker skador som misstänks komma från en explosion vid entrén till en fastighet i centrala Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT


Entrén till en företagsfastighet i centrala Stockholm har skadats av en detonation. Polisen fick in ett larm klockan 8.28, men det är ännu inte klarlagt när detonationen inträffade – eller vad som orsakade den.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och gör nu en teknisk undersökning för att ta reda på vad som har orsakat skadorna, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen genomför även dörrknackning för att samla in vittnesmål, samt söker material från övervakningskameror.

Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador eller skador på andra byggnader. Polisen bedömer inte heller att det föreligger någon fara för allmänheten.

– Men vi kommer att ha utökad polisiär närvaro i området under eftermiddagen. Om någon har sett eller hört något, eller är orolig, finns det möjlighet att prata med våra patruller, säger Per Fahlström.

(Jörn Spolander/TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.