Centerpartiet och bristande politisk realism

Svensk politik framstår förvirrande med otydliga principer. Suyash Dwivedi/CC BY-SA 4.0


Politik uppfattas ofta som ett kontroversiellt och polariserande ämne. Ordet självt härstammar dock från grekiskans ord för statskonst och är således inte något kontroversiellt i sig.

Det krävs trots allt någon form av organisering för att saker och ting ska kunna fungera väl i den stora skala som en hel nationalstat innefattar. Framför allt i en tid med storstäder samt komplex och resurskrävande teknik.

Många uppfattar dock att det är något underligt med dagens politik. Vad som kommuniceras av politiker framstår många gånger som antingen oförklarligt naivt, eller med avsaknad av proportioner och sunt förnuft. Detta är förstås lika märkligt som det är alarmerande. Att en stat organiseras och tar beslut utifrån felaktiga premisser kan rimligen leda till förödande konsekvenser i längden.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!