loading
Kevin Clark jublar efter att ha gjort 3-0 för Brynäs i den första semifinalen mot Frölunda i Göteborg. Foto: Adam Ihse / TT
Sport

Brynäs vann rysare borta mot Frölunda i första semin

Epoch Times

Brynäs vann den första semifinalen mot Frölunda med 4-3 på bortaplan. Brynäs ledde med 4-0 innan Frölunda började reducera med drygt sju minuter kvar. I samband med slutsignalen gjorde Frölunda ett fjärde mål, som dömdes bort.

Även Brynäs uppladdning inför den första semifinalen av sju hade ett inslag av dramatik. Målvakten David Rautio, som imponerade i kvartsfinalserien mot Linköping och höll nollan i tre matcher, tvingades utgå ur laget i ett sent skede. Rautio är sjuk, uppger Gefle Dagblad.

Han ersattes av 20-årige Felix Sandström, som inte spelat i kvartsfinalerna.

Brynäs började bra och tog ledningen i powerplay efter 2.58 genom Daniel Paille, hans fjärde mål i slutspelet. Frölundas finländare Sean Bergenheim satt utvisad. Det scenariot skulle vi få se igen.

Tryck gav inget

I första perioden hade Frölunda börjat svagt. I andra var det tvärtom. Frölunda satte hårt tryck i Brynäs zon. Men något mål gav det inte.

I stället ökade Juuso Ikonen till 2-0 med ett skott ur dålig vinkel som lurade Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Kort därefter gjorde Kevin Clark 3-0, frispelad med en läcker backhandlyftning av Ikonen. Även dessa mål kom i numerära överlägen, och varje gång med samme Sean Bergenheim utvisad.

I kvartsfinalserien mot Skellefteå vann Frölunda de fyra matcher som Bergenheim kunde spela, medan man förlorade de tre där han var avstängd. Men semifinalen började alltså annorlunda.

Tre mål i tredje

Jacob Blomqvist hann öka till 4-0, på retur efter eget skott, innan andra perioden var slut. När den tredje började hade Dan Bakala ersatt Gustafsson i hemmalagets mål.

Matchen var inte slut. När drygt sju minuter återstod jobbade Sebastian Stålberg in pucken till en reducering för Frölunda. Med 1.05 kvar styrde Joel Lundqvist in ett skott från Casey Wellman. Med bara 18 sekunder gjorde Wellman själv Frölundas tredje mål.