Biden höjer taket för antalet flyktingar
USA:s president Joe Biden och USA:s första dam Jill Biden vid flygplatsen i Chesapeake i Virginia den 3 maj 2021. Foto: Mandel Ngan/AFP via Getty Images


USA höjer taket för antalet flyktingar som får komma in i landet, meddelar president Joe Biden på måndagen.

Under den tidigare presidenten Donald Trumps administration låg taket på 15 000 flyktingar. Men nu höjs antalet till 62 500 av Biden som i ett uttalande säger att det tidigare antalet ”inte speglar USA:s värderingar som ett land om att välkomna och hjälpa flyktingar”.

– Det är viktigt att vidta den här åtgärden i dag för att skingra allt tvivel i sinnet hos flyktingar runt om i världen som har lidit så mycket och som oroligt väntar på att deras nya liv ska börja.

Enligt Biden kommer man att höja kvoten för nästa år vad gäller antalet flyktingar, då taket höjs till 125 000. De flyktingar som man ska ta i landet i år är bland annat från Afrika, Ostasien, Europa och Latinamerika, skriver presidenten i ett memorandum.

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.