Antalet hemlösa ökar i Frankrike

Cirka 330 000 människor lever i hemlöshet i Frankrike. På bilden syns en hemlös man längs floden Seine i Paris den 28 december 2017. Foto: Eric Feferberg/AFP via Getty Images


Hemlösheten och de personer som lever under dåliga förhållanden har ökat i Frankrike, enligt en rapport från stiftelsen Abbé Pierre Foundation.

I sin senaste rapport uppskattar stiftelsen att antalet hemlösa i landet uppgår till 330 000 människor. Det ska jämföras med året innan då siffran var 300 000. Jämför man med året 2012 handlar det om en ökning med 130 procent.

I rapporten konstaterar man också att 4,15 miljoner människor lever i dåliga bostadsförhållanden. Det handlar exempelvis om människor utan eget boende, människor som bor på en plats som är alldeles för liten för dem eller som saknar grundläggande bekvämligheter, såsom kök, toalett och värme.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!