Antalet dödade stiger i Iran – internet nere

Demonstranter i centrala Teheran på onsdagen. Den här bilden togs av en privatperson och har sedan lämnats vidare till nyhetsbyrån AP. Foto: AP/TT


Iran fortsätter att skakas av de protester som följt av en 22-årig kvinnas död i häktet. Nu rapporteras det att regimen har stängt av internet i delar av Teheran och Kurdistan.

En allt högre dödssiffra redovisas till följd av de protester som har skakat Iran under den senaste veckan. Hittills uppges åtminstone 17 personer ha dödats – men internationella organisationer gör gällande att dödstalet är ännu högre.

Protesterna bröt ut när en 22-årig kvinna som gripits av den islamiska diktaturens moralpolis omkom i häkte. Hennes misstänkta brott var att inte ha burit den obligatoriska slöjan på rätt sätt.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!