Anlagd storbrand i Borås – varning för röken
Det har under natten brunnit kraftigt i Willys livsmedelsbutik i Borås. Foto: Johan Valkonen/TT


En omfattande brand härjar i Willys livsmedelsbutik strax norr om centrala Borås. Folk i området varnas för den kraftiga röken.

Larmet kom strax före klockan 23 på fredagskvällen och branden har kraftigt tilltagit i styrka under natten. Till en början bolmade rök ut från byggnaden och efter några timmar tog sig öppna lågor igenom taket.

I ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, uppmanar räddningsledaren alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Branden är inte under kontroll. Vi har en kraftig brand inne i lokalen och det kommer att bli en hel del stora skador, sade Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT vid halv ett-tiden.

Strax efter klockan tre brann det fortfarande mycket kraftigt och stora lågor slog upp från taket.

Ett större område runt byggnaden är avspärrat och polisen utreder eldsvådan som mordbrand.

– Man kan konstatera att den är anlagd. Det har brunnit på flera olika ställen, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen, till Borås Tidning.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i branden, men enligt TT:s fotograf på plats fick parkeringen utrymmas eftersom det pågick en bilträff och det var mycket folk i området.

Släckningsarbetet beräknas ta hela natten.

– Vi kommer att vara där många timmar, troligtvis till morgonen, sade Tommy Lieback.

Susanna Persson Öste/TT

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.