Amerikansk tv-kanal anklagas för att ha mörkat reportage om Epstein
NBS anklagas för att mörka ett reportage om Jeffrey Epstein. Foto: Skärmdump/Project Veritas


Den amerikanska tv-kanalen ABC News anklagas för att ha mörkat ett pedofilnätverk med kopplingar till Jeffrey Epstein och det brittiska kungahuset.

Project Veritas har kommit över en inspelning där nyhetsankaret Amy Robach berättar för sin producent att man stoppade ett reportage om våldtäktsanklagade Epstein.

”Jag är så förbannad”

Orsaken var enligt henne att ABC utsattes för påtryckningar från det brittiska kungahuset och Epsteins advokat Alan Dershowitz.

– Det var otroligt vad vi hade för uppgifter. Vi hade Clinton, vi hade allt, säger Robach i den läckta videon, och syftar på Bill Clinton, som var USA:s president mellan 1993 och 2001.

ABC undersökte kopplingen mellan Epstein och brittiska prins Andrew. Man hade också intervjuat Virginia Roberts Giuffre som har anklagat Epstein för sexuella övergrepp när hon var tonåring. När Kungahuset fick reda på det hotade man tv-kanalen.

– Vi var så oroliga att vi inte skulle kunna intervjua Kate och Will [Kate Middleton och prins William].

Robach säger att det var en av orsakerna till att reportaget stoppades. Hon säger att hon har haft det i tre år och försökte sända det.

– Jag är så förbannad just nu, säger hon i videoklippet som spelades in i augusti i år.

”Lolita Express”

Chris Vlasto på ABC säger till NPR att man inte sände reportaget eftersom vissa källor inte kunde styrkas.

– Vi skulle aldrig stoppa ett reportage om Bill Clinton. Vi skulle inte heller stoppa ett reportage om prins Andew.

En anställd på CBS har fått sparken efter att ABC kontaktat tv-bolaget. Hon sade att hon tidigare var anställd på ABC och är den som ligger bakom läckan till videon.

Enligt Roberts Giuffre har Bill Clinton flugit flera gånger tillsammans med Epsteins privata flyg, som vissa kallar ”Lolita Express”, till Epsteins privata ö. Prins Andrew har också besökt hans ö flera gånger.

Jeffrey Epstein hittades död i sin fängelsecell i New York i augusti efter vad man misstänker var självmord. Men rättsläkaren Michael Baden som bevittnade obduktionen berättar för Fox News att han förmodligen blev mördad.

Även Amy Robach tror att han mördades och säger att hon är ”hundra procent säker”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.