1,3 miljarder kineser behöver Shen Yun
Den New York-baserade Shen Yun Performing Arts internationella danskompani höll en framgångsrik premiär den 24 mars på Yuanlin Performance Hall, Changhua län i centrala Taiwan. (Foto: The Epoch Times)


Xu, en före detta suppleant vid den kinesiska nationella folkkongressen rördes till tårar av dansnumret, Himlen väntar oss trots förföljelse. Den skildrar en pappa som förföljs till döds för att ha utövat Falun Gong, som är ett uråldrig meditationsystem som är förbjuden i Kina idag.

– Det är sant att det kinesiska folket har lidit oerhört. Jag har personligen bevittnat och upplevt den här typen av svårigheter. Vad de 1,3 miljarder människor i Kina verkligen behöver är dessa fakta, säger hon.

Den New York-baserade danskompaniets världsturné 2009 hade premiär den 24 mars i Yuanlin Performance Hall, Changhualänet i centrala Taiwan.

Xu arbetar nuförtiden som veterinär och har examen från ett universitet i Kina. Hon bosatte sig i Taiwan med sin make för 10 år sedan. När hon såg föreställningen blossade gamla minnen upp om den stora hungersnöden och flera andra politiska rörelser som det kinesiska kommunistpartiet har tagit initiativet till.

Hon sade att den kinesiska regimen har hittat på olika vackra slogan som säger att de skulle rädda folket ur svårigheter, men i själva verket har de knuffat folket närmare lidandets avgrund.

– Detta är ett faktum och folket i Kina behöver verkligen bli av med lidandet.

Xu sade att hon i sin barndom trodde som sin mormor i hemlighet på Gud, fram till att ”perioden av terror” drabbade dem.

Många människor kan inte längre skilja mellan gott och ont eller bra och dåligt. Men de onda kommer i slutet bli bestraffade av himlen, för ‘gott belönas och ont bestraffas,’ och detta är en sanning,” säger Xu.

– Shen Yun kan rädda människor i Fastlandskina, eftersom många människor inte längre kan leva i harmoni idag på grund av den finansiella krisen. Det är mycket bra att visa denna typ av föreställning som kan hjälpa människor att befria sig från stress. Vi borde vara tacksamma mot Shen Yun.