113 år gammal dagbok hittades vid renovering
Vid en renovering hittades en 113 år gammal välbevarad dagbok. Foto: Pressbild


I samband med en renovering av paradhusen vid Gustaf Adolfs torg i Göteborg hittades en 113 år gammal dagbok. Den tillhörde en kvinna som bodde i ett av husen för över 100 år sedan och har nu lämnats över till hennes barnbarn.

Kvinnan i fråga, Sonja Cramér, bodde i Wenngrenska huset med sin familj. Där föddes Ivo Cramér, som är far till Mathias Cramér, som nu har fått ta del av dagboken. I ett pressmeddelande säger han att han ”blev rätt paff när jag fick reda på fyndet som gjorts”.

– Dagboken ger verkligen en unik inblick i min farmors liv som ung kvinna i början av 1900-talet. Nu när jag har läst några sidor känner jag bara att jag vill läsa mera.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!