Vattenbrist hotar i Wellington

Nya Zeeland: Vatten och avlopp

Bristande underhåll av vatten- och avloppsledningar kan orsaka vattenbrist i Wellington i Nya Zeeland. Foto: Mark Tantrum/Getty Images


Eftersatt underhåll gör att Nya Zeelands huvudstad Wellington inte kan leverera tillräckligt med vatten under den kommande sommaren. Därför väntar med största sannolikhet vattenransonering för invånarna. 

I en rapport till det regionala rådet uppger Wellington Water att en stor del av vattenledningsnätet redan är föråldrat och att man inte klarat av att underhålla de åldrande ledningarna med de medel man haft.

Området har en längre tid haft problem med läckande ledningar och avlopp som svämmar över. Och vatten- och avloppsverket är ständigt översvämmade av anmälningar om pågående problem.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!