Eva Qviberg: ”Kultur ger livet ett mervärde”
MÖTET Kultur och konst i samtiden
Eva Qviberg är konst- och kulturfrämjare i Stockholm Foto: Sofia Drevemo


Eva Qviberg berättar om sitt engagemang för bild- och scenkonsten och hur viktiga de ideella krafterna är för svenskt kulturliv. Vänföreningar och donationsgrupper skapar möjligheter för en positiv utveckling vid kulturinstitutioner.

Jag möter Eva Qviberg en solig dag vid skeppet af Chapman ute på Skeppsholmen i Stockholm. Huvudstaden visar upp sig i sin vackraste skrud och påminner om hur lyckligt lottade vi är som får leva i ett land med en underbar natur och kultur samt en rik historia.

Vårt samtal kommer bland annat att handla om hur viktig den enskilda människan är, och att en liten gåva i form av tid och kraft kan göra skillnad i samhällslivet. Eva berättar att konst- och kulturlivet länge har varit beroende av ideella krafter som bidragit med ekonomiska medel och engagemang. De statliga anslagen räcker inte till och täcker bara delar av kulturinstitutionernas verksamheter.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!