Åtalas för rån – är registrerad under åtta olika identiteter
Malmö tingsrätt. Foto: Jorchr


En 24-årig man greps den 6 oktober efter ett misstänkt rån av en 16-årig pojke bakom centralstationen i Malmö, vilket Epoch Times skrev om. Efter att mannen greps skrevs hans ålder upp med sju år. Nu visar det sig att han har använt åtta olika identiteter i kontakt med myndigheter, skriver Sydsvenskan.

Mannen häktades och man fastslog att han på sannolika skäl är misstänkt för rån, våldtäkt och misshandel.

Han är marockansk medborgare som kom till Sverige som ensamkommande i mars förra året. I september avslog Migrationsverket mannens asylansökan och meddelade honom om ett utvisningsbeslut. Det har dock inte hunnit vinna laga kraft.

Tack vare polisens övervakningskameror kunde 24-åringen gripas. Kameran hade fångat när han sparkar 16-åringen i bakhuvudet.

Nu en månad senare ställs han inför rätta för rån och misshandel. Misstankarna om våldtäkt har lagts ner.

– Ord står mot ord om vad som hänt. Och just på den platsen fanns heller inte övervakningskameror, säger kammaråklagare Mårten Alvinsson till Sydsvenskan.

Enligt tidningen finns 24-åringen i Migrationsverkets centrala utlänningsdatabas under tre olika identiteter med olika medborgarskap.

Till Migrationsverket har han uppgett att han är född 2001. Men i samband med att han misstänktes för innehav av narkotikaklassade tabletter i Stockholm i våras tog polisen hans fingeravtryck. Man skickade sedan dem till Interpol i Rabat i Marocko för att se om man fick träff i deras register.

Den 9 september fick man svar och det visar sig att fingeravtrycken stämmer överens med en marockansk 24-årig medborgare. I Sverige hade mannen samma förnamn med hade registrerat ett annat efternamn.

Migrationsverkets utredning har nu visat att han är registrerad under fem andra identiteter när han har varit i kontakt med myndigheter i Nederländerna, Tyskland och Danmark.

Mårten Alvinsson är nu lättad efter att man nu har fått klarhet i mannens identitet.

– Det är inte ovanligt att folk angett olika uppgifter. Men nu har vi fått säkerställt från marockanska myndigheter vem han är, säger han till Sydsvenskan.

Åklagaren kommer att yrka på att mannen utvisas i samband med straffet om han döms.