Åklagare: Inget brott att elda upp koranen
Bråten sattes i brand under oroligheterna i Malmö den 28 augusti. Foto: Skärmdump/Youtube


Det var inget brott när en person eldade upp ett exemplar av koranen i Rosengård i Malmö i augusti. Åklagaren har beslutat att lägga ner utredningen, rapporterar Sydsvenskan.

Samtidigt läggs också utredningen ner gällande när några personer sparkade på koranen under en manifestation på Stortorget samma dag.

Det var den 28 augusti som den kontroversiella gatukonstnären Dan Park och den danske politikern Rasmus Paludan, ledare för det islamkritiska partiet Stram Kurs, som en islamkritisk demonstration skulle äga rum.

Polisen nekade dock manifestationen med hänvisning till att man inte kunde garantera säkerheten. Samtidigt nekades Paludan från att resa in i Sverige den dagen och fick också ett tvåårigt inreseförbud.

Koranbränningen ledde senare på kvällen till oroligheter i Malmö, vilket urartade i våldsamt upplopp. Flera bilar sattes i brand och busskurer krossades och lyktstolpar vältes. Ett hundratal personer brände bråte och kastade föremål som gatstenar mot polisen. Samtidigt ropade folkmassan ”Allah är stor”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.