Video från IS visar attack från krypskyttar i Syrien
(Foto: Skärmdump från IS, video som är tagen bakom en krypskytt)


Den Islamiska staten i Irak och Syrien (IS) har släppt en ny video, som visar hur krypskyttar dödar människor i Syrien.

Enligt videon, spelades filmen in i staden Deir ez-Zor.

Videon är från en krypskytts vinkel, som siktar med sitt vapen på vad som verkar vara fiendens soldater. Dock verkar åtminstone en kvinna ha blivit skjuten.

Som med de flesta andra propagandavideon från IS, kan man höra arabisk musik spelas i bakgrunden. Man kan också höra de militanta säga, "Allahu Akbar." Det verkar som vissa andra digitala, och visuella effekter har använts för att göra videon.

Videofilmen publicerades samtidigt som rapporter har kommit om att IS har kidnappat dussintals kristna assyrier i nordöstra Syrien, berättade en kristen grupp till CNN på tisdagen.

Usama Edward, grundaren av Assyrian Human Rights Network, sade till CNN att mellan 70 och 100 personer har kidnappats från byn Tal Shamiram.

Edward sade: "De står inför en möjlig massaker av (syriska) regimen och IS. Alla kämpar mot alla andra. De är omgivna".

Nuri Kino, chefen för aktivistgruppen A Demand For Action, som fokuserar på religiösa minoriteter i Mellanöstern, sade att omkring 3 000 personer lyckades fly attacken och har sökt skydd i städerna.


(Foto: Skärmdump från IS video med en krypskytt)

(Foto: Skärmdump från IS video med en krypskytt)

Edward tillade att hans grupp och andra syriska kristna har "lämnats ensamma" av den syriska regeringen. Han tillade att kurdiska soldater kanske kommer inleda en operation för att rädda dem.

"Det ett mirakel att de har överlevt så här länge", sade han. "Hur kan dessa människor överleva? De försöker bara att försvara sina hem. "

Militanta från IS har en lång historia av att ha dödat sina fångar, däribland utländska journalister, syriska soldater och kurdiska milismän. Nyligen släppte de militanta i Libyen som har kopplingar med Islamiska staten, en video som visade hur 21 egyptiska kristna halshöggs på en strand.

Översatt från engelska.

Tilläggsrapportering av Epoch Times Sverige