Victoria och Daniel fick Ockelbobornas gåva
Konstnären Tony Warren visade tavlan "Tillgivenhet" för intresserade på pensionatet i Ockelbo i maj. (Foto: Susanne Larsson/ Epoch Times)


Så fick då Ockelbokonstnären Tony Warren äntligen överlämna sin tavla ”Tillgivenhet” till Daniel och kronprinsessan Victoria. Tavlan med all sin symbolik är en gåva från Ockelboborna och har en hemlig kod som brudparet ska få knäcka.

I en svart blänkande limousin anlände Tony Warren och hans sambo Lena Johnsson med sina följeslagare Leif Söderström och Bo Levin klädda i folkdräkter till kungliga slottet på torsdagen.

När kronprinsessan Victoria och Daniel öppnade den vackra träkistan från Ockelbo där tavlan förvarats blev de glada åt gåvan och de lovade att tavlan skulle få en hedersplats i deras hem.

I ett fack i kistan fanns också en bok med hälsningar från alla som varit med och sponsrat tavlan.

I ett års tid har Tony arbetat med tavlan ”Tillgivenhet” som symboliserar Viktoria och Daniels kärlekssaga. I tavlan avbildas bland annat ett (riks) äpple som vilar på en kudde, en nåldyna med sju nålar, en liten sax och en trådrulle, ett blått tygstycke, och en hasselgren. Föremålen är uppställda på en gammaldags brudkista.

Nu gäller det för kronprinsessan Victoria och Daniel att lösa tavlans kod. Lägger man ihop en bokstav från varje symbol på tavlan så får man koden. Lyckas inte paret så har Tony lovat att bistå med hjälp.

Fakta

Tony Warren, född i Düsseldorf 1961, är en konstnär med både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Warren växte upp i Sverige men har under många år rest och bott i USA, Asien och Europa. Nuförtiden är han bosatt i Ockelbo.

Tony Warren har studerat klassiskt måleri under fyra år vid ”School of Representational Art” i Chicago, USA. Han utför sina konstverk med skiktmåleri i klassisk teknik. Motiven är främst tidlösa figurativa målningar med porträttmåleriets form, men även psykologiskt inträngande porträtt och stilleben.

Genom att förena det klassiska måleriet med det moderna från 1900-talet skapar Tony Warren ett beskrivande måleri med det bästa från två världar.

Källa: Wikipedia