Vice vd på bank: “Jag har aldrig tidigare hört så mycket vacker musik”
McGale. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts gjorde årets första föreställning i Washington D.C. i John F. Kennedy Center den 19:e januari.

McGale som är vice vd på en bank som specialiserat sig på tjänster mot företag, var där med kollegor, familj och vänner för att få vara med om det hela. 

-Jag tycker det är fantastiskt. Jag tycker speciellt mycket om det kinesiska instrumentet, erhun. Jag har aldrig hört så mycket vacker musik förut, säger hon när hon kommenterar det instrumentala numret Saving the Predestined som framförs av erhu-virtuosen Xiaochun Qi.

-Framförandet är verkligen bra… Det var första gången mina vänner kom med och de njöt verkligen. Det är väldigt välgjort, ensemblen och dräkterna och hela [produktionen] det finns många olika budskap i den [showen].

När hon tillfrågades vidare om budskapet hon hittade i föreställningen säger McGale att showen har drag som för tanken till buddistisk filosofi.

-När man gör något bra i det här livet, får man tillbaka det när man återföds. [Du] kanske lider nu, men [du] är tålmodig och har din tro, så småningom, och så småningom kommer du över det, säger hon.

Ett nummer med solosång fastnade särskilt hos McGale, Hesitate No Longer, framförd av sopranen Pi-ju Huang. Hon säger att stycket handlade om att vara tålmodig, men att göra det man ska göra, det vill säga det som är rätt. Hon förklarar det vidare:

-Det är precis som i buddismen, som en cirkel, som man sår får man skörda. Saken är den, det är viktigt, eftersom en stor del av den nya generationen glömmer, och frågar ”vad tjänar jag på det?” De tänker inte på vad jag kan göra för andra människor, att man kan göra något gott för andra och därigenom blir deras lycka din lycka. Jag tror att med de nya generationerna håller vi på att tappa bort det. Vi tänker mer på hur vi ska kunna tjäna pengar… Jag tycker det är mycket sorgligt. Så jag tycker [föreställningens budskap] är bra.

McGale var noga med att rekommendera föreställningen till andra.

-Jag skulle säga, gå dit med ett öppet sinne, njut och lyssna och bara låt dig underhållas av föreställningen. Jag tror att alla får olika intryck. Öppna bara ditt hjärta och njut av föreställningen.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:http://linkoping-show.se/http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/28268/