"Vi behöver lära oss mer om traditionell kinesisk kultur"
Gunilla Borgström tycker att vi vet för lite om den kinesiska kulturen och att det är något som vi behöver lära oss mer om. (Foto: Maria Johansson, Epoch Times Sverige)


Gunilla Borgström som arbetar på Radisson SAS Strand Hotell i Stockholm med personal och utbildning har flera gånger varit i Kina och ska snart åka dit igen.

– Jag har bara varit i Peking som turist. Jag har inte sett några uppträdanden i Kina.

Vid pausen i mitten av föreställningen berättade Gunilla om sina två favoritnummer. Det ena var ”Den uppstigna lotusblomman” som handlar om tre kvinnor som fängslas för att de utövar den andliga metoden Falun Gong. En av kvinnorna dödas när hon försvarar de andra två.

– Jag visste inte så mycket om Falun Gong. Jag hade bara hört talas om det.

Efter att ha sett ”Den uppstigna lotusblomman” tycker Gunilla att hon vet mer om vad Falun Gong är och om den förföljelse som pågår i Kina.

– Nu fick jag en inlevelse på ett helt annat sätt.

Gunilla tycker att vi vet för lite om den kinesiska kulturen och att det är något som vi behöver lära oss mer om. Vi läser om det i tidningarna men det är något som behöver upplevas.

Tanghovets trumslagare var Gunillas andra favoritnummer. Tangtrumman följde ibland soldaterna ut i strid för att sända ut kommandon, stärka moralen och demonstrera styrka. I dansen som vi såg återuppväcks Tangtrumman med all dess kraft.
– Man rycks med, det kan jag säga!

Gunilla kommer att rekommendera sina vänner och bekanta att gå och se Shen Yun Chinese Specatacular för att de ska få uppleva den riktiga kinesiska kulturen.

– Jag har förstått att man inte kan se det här i Kina.

Gunilla ser fram emot att se den andra halvan av föreställningen. Hon tycker att de historier som har berättats genom dans och sång under föreställningens första del har speglat den traditionella kulturen så som utlovats.