”Verkliga kvinnor och män”, säger skådespelerska
Skådespelerskan Paula Ternström uppskattade de tydliga könskaraktärerna hos Shen Yuns aktörer. (Foto: Roger Luo)


– De är bara att luta sig tillbaka och kasta sig in i en annan värld. Det var en otroligt estetisk upplevelse! Fantastiskt vackert, var Paula Ternströms spontana reaktion efter showen på Cirkus i tisdags kväll.

Paula Ternström är kulturentreprenör och skådespelerska. Hon såg Shen Yuns-föreställning för första gången med sin lillasyster, som redan sett den tre gånger tidigare.

– Jag är här tack vare henne. Hon känner att hon har ett band till den här kulturen, menar Ternström, vars syster kommer från Korea.

– De har mycket graciösa rörelser, och det finns hos henne också tror jag, och hon känner sig hemma av det här, förklarar hon.

För tillfället är Ternström mest aktuell med den turnerande showen ”Matdesperat”, tillsammans med kollegorna, Mi Ridell och Grynet Molvig. Den handlar om kvinnors komplicerade förhållande till mat. Hon kommenterar sin upplevelse av manligt och kvinnligt i showen:

– Rörelserna de använder är både estetiska och gracila, och kvinnorna är verkligen kvinnor och männen är verkligen män. Jag gillade de manliga dansarna mycket och blev väldigt imponerad av dem. Enormt mycket akrobatik, det hade inte kvinnorna och det var tydliga könsroller, tyckte hon.

I showen finns några nummer med berättande historier från gamla legender, men även inslag av människorättsfrågor från dagens Kina. Det gillade Ternström extra mycket.

– För då kopplar man ihop dans och teater och då blir det riktigt intressant. Man blir mer berörd än om det endast är ett poserande av det vackra.

Hon förklarar vad hon menar:

– Man känner att de har ett budskap. Och finns det ett budskap i dansen, då blir publiken mer berörd, och det vill den bli. Men man blir berörd även av att det är vackert, som de där himmelska kvinnorna och blandningen [i showen] är fin, menar hon.

Kommande föreställningar:

Torsdagen den 8 april kommer Shen Yun till Linköping, Konsert & Kongress. Därefter finns möjlighet att se uppsättningen i Oslo i Norge den 10 och 11 april. Läs mer på: ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.