VD för konstnärligt råd: ”Föreställningen är verkligen gudomlig”
Spontana glädjeyttringar kunde höras under hela föreställningen. (The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts, den internationella artistgruppen som framför traditionell kinesisk dans och musik uppträdde för första gången på William B. Bell auditorium i Augusta den 13 mars.

Brenda Durant, VD för det konstnärliga rådet Greater Augusta Arts Council, såg föreställningen och den gjorde starkt intryck på henne.

– Jag tittade på öppningsscenen och tänkte att om den går i Augusta igen imorgon kväll så ska jag komma tillbaka och se den på nytt. Den var underbar, sade Durant.

– Jag älskar de historier som berättas. Jag gillar samspelet mellan videon [den digitala bakgrunden] och människorna som kommer till liv ur bakgrunden. Dräkterna är vackra, och dansens fysiska uttryck och perfektionen i vristernas och armarnas vinklar, de är verkligen vackra.

– Jag älskade produktionen. Jag älskar alla aspekter av den. Varje stycke fungerar så perfekt ihop, från dansarna till bakgrunden till de historier som berättas. Det är helt enkelt underbart, sade hon.

Showgoers were responsive to the pageantry on stage, often applauding during dance and musical performances. An occasional exclamation of joy could be heard during the show’s poignant moments.

Publiken tog varmt emot pompan och ståten på scenen och applåderade ofta under danserna och musikstyckena. Spontana glädjeyttringar kunde höras under hela föreställningen.

– Jag har aldrig sett kinesisk dans på det här sättet i en stor produktion, när så många delar av Kina sätts samman, och att den 5000-åriga historien levandegörs på scenen – det är helt enkelt något jag aldrig sett förut. Det är verkligen gudomligt, fortsatte Durant.

– Jag tror inte att jag någonsin har sett något som detta i mitt liv.

The Greater Augusta Arts Councils (Augustas konstråd)  uppdrag är att främja konsten i regionen kring Augusta i delstaten Georgia, och på så sätt berika livskvaliteten för medborgarna.

En del medborgare uttryckte stolthet över att Shen Yun Performing Arts under sin resa runt om i världen har valt att framträda i Augusta.

Durant upprepade de här känslorna i några uttalanden vid mottagningen som hölls efter premiärföreställningen.

– På staden Augustas och alla sponsorers vägnar känns det stimulerande att rikta ett stort tack till Divine Performing Arts för att ni kommit till staden Augusta, sade Durant.

– Det här var definitivt den mest storslagna föreställning vi har sett i Augusta.

Durant välkomnade Divine Performing Arts tillbaka nästa år och uppmuntrade människor att gå och se föreställningen.

– Jag tycker helt enkelt att det är en underbar föreställning. Ni skulle kunna komma hit och bara njuta av dansen eller komma hit bara för att se dräkterna, eller komma hit och få lärdomar av den.

– Det är verkligen en underbar sak.

Shen Yun Divine Performing Arts framträder i Stockholm 18 mars och i Linköping 20-21 mars.

Jim Fogarty bidrog till denna artikel.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts världsturné 2009. För mer information, gå in på www.divineshows.se

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13662/