Västra delen av Bangkok kan ha översvämningar fram till 2012
En man vadar genom flodvattnet under Bangkoks skylt i Rangsits stadsdel i utkanten av Bangkok den 15 november 2011. (Foto: Saeed Khan / AFP / Getty Images)


Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra sade på tisdagen att den västra delen av Bangkok eventuellt kan fortsätta att vara under vatten till nästa år.

”Jag vill inte att översvämningarna ska vara kvar till nästa år, eftersom jag vill se thailändarna glada, men i princip är jag inte säker på situationen i västra Bangkok”, sade hon, enligt Bangkok Post.

Nyheten kommer när flodvattnen dragit sig tillbaka i centrala Bangkok. Men order om evakuering gäller fortsättningsvis för de yttre stadsdelarna, enligt Reuters.

Departementet för förebyggande och mildrande av katastrofer sade att räknat från tisdagen har 562 människor dödats och 22 av Thailands 77 provinser har drabbats av översvämningar.

Den thailändska regeringen sade att man överväger att ge runt 1100 kronor (5 000 baht) till boende som drabbats av översvämningar i mer än sju dagar, enligt Posten.

Yingluck sade till tidningen att hennes administration utreder anklagelser om korruption angående hjälpinsatser. 

”Vi måste ha tålamod, men vi är redo att bevisa dem och lämna upplysningar”, sade hon.


Översatt från engelska