Varma hjärtan hjälper petitionärer i Peking att klara sig genom en hård vinter


Varma hjärtan hjälper petitionärer i Peking att klara sig genom en hård vinter

Varje år reser tusentals personer från hela Kina till Peking för att, som en sista utväg, petitionera myndigheterna om sina legala problem.

       

[Titta på NTDTV]

När de väl kommer till Peking har de lite eller inget ekonomiskt stöd. Många tvingas bo i provisoriska skydd på gatan eller under broar. När Peking nu har drabbats av köldrekord är det ännu svårare för dem att klara sig.

Petitionären Li Lirong från Peking anser att de inte har tillräckligt stöd.

– Regeringen borde ta hand om de här sakerna. Dessa människor har ingenstans att bo eller äta. Somliga måste plocka upp matrester och andra går runt på gatorna och tigger mat, sade Li Lirong.

Sedan jul har denna grupp av Pekingbaserade petitionärer delat ut mat och sötsaker till sina medpetitionärer och lyst upp deras liv.

– Livet för oss petitionärer är mycket bittert. Vi har glömt vad sötma är. När de ätit de där sötsakerna kände sig alla petitionärerna glada. Vi ville dela med oss av vår kärlek med den här aktiviteten, sade petitionären Zhao Cunhong från Hebeiprovinsen.

Det har dock varit en kamp även för de som ville hjälpa till. Zhao Cunhong sade att Pekingpolisen har försökt ta deras ägodelar och driva ut dem ur staden.

– När ordningspoliserna försökte ta deras saker sade petitionärerna till dem, ”om du tar det där kan vi inte överleva och kommer dö i en självmordspakt som protest”, så ordningspoliserna lät dem vara, berättade Zhao.

Förra året startade Liu Anjun en donationsrörelse. De började samla in filtar och kläder för att hjälpa petitionärer att klara sig genom den hårda vintern.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27674/