Världens längsta man räddade delfiner
Bao Xishun som är 2,36 meter lång och vars armar är 1,06 meter, hjälpte nyligen till att ta ut föremål som fastnat i delfiners magar. (Foto: Getty Images/China Photos)


Bao Xishun, den längsta idag levande mannen enligt Guinness rekordbok, gav nyligen en hjälpande hand till ett akvarium i Kina. Med sina ovanligt långa armar hjälpe Bao till att ta bort ett främmande föremål från magsäcken på två delfiner och räddade därmed deras liv.

Någon gång i december svalde två delfiner, Hahai och Lele som lever i akvariet på Royal Jidi World i staden Fushun, Liaoningprovinsen två plastbitar efter att de hade bitit av en kant i vattenbassängen. Delfinerna tappade efter det aptiten och blev allt svagare.

Sammandragningarna i delfinernas magar hindrade läkaren från att avlägsna plastbitarna. Delfinernas hälsa försämrades och deras liv var i fara.

Personalen bestämde sig för att hitta någon som kunde nå in i delfinernas magar och ta bort plastbitarna. Dock räckte inte armarna hos en normalbyggd man till.

Den 13 december bad Royal Ocean World därför om hjälp av Bao Xishun, en mongolisk man som med sina 2.36 meter finns med Gunnes rekordbok som den längsta mannen i världen. Bao Xishuns armar mäter 1,06 meter vilket är nästan 30 cm längre än hos en vanlig person.

När Bao tog tag föremålet i delfinens mage kunde han inte dra ut det ensamt eftersom hans knytnäve var för stor. En annan person drog ut plastföremålet medan Bao förde det framåt. Tillsammans tog de tog bort totalt tio plastbitar från båda delfinerna.

Delfinen Leles matstrupe rispades i processen. Den sista plastbiten kunde inte avlägsnas, men delfinen förväntas kunna stöta upp den självmant. Den lyckade proceduren tog två timmar.

Berättelsen påminner om den berömde basketbollspelaren Clifford Ray, som 1978 hjälpte rädda livet på en delfin, kallad Mr Spock, på Marine World i Redwood City i Kalifornien, då delfinen hade svalt en stor skruv.

Veterinären ville inte göra den riskfyllda operationen när skruven fortfarande var i delfinens översta mage och det fattades några decimeters för att veterinären skulle nå den. Det behövdes en man med längre armar och Ray, vars armar mäter 114 centimeter, tillfrågades om hjälp. Han lyckades nå tillräckligt långt ner i magen och dra ut skruven innan den hade skadat delfinen.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/6-12-19/49522.html


Bao Xishun stoppar ner sin långa arm i delfinens mage för att dra ut plastbitar som skadade delfinen, på ett akvarium i staden Fushun den 13 december 2006, i Liaoningprovinsen i nordöstra Kina.  (Foto: AFP/Getty Images)

Bao Xishun stoppar ner sin långa arm i delfinens mage för att dra ut plastbitar som skadade delfinen, på ett akvarium i staden Fushun den 13 december 2006, i Liaoningprovinsen i nordöstra Kina. (Foto: AFP/Getty Images)