Världens längsta man har gift sig
Bao Xishun, 56 år står med sin brud Xia Shujun under vigseln vid Djengis Khan's Mausoleum i utkanten av staden Erdos i Inre Mongoliet i norra Kina den 12 juli 2007. (Foton: AFP /Getty Images)


Bao Xishun, världens längsta man, som är 2.36 m lång har gift sig under en äkta mongolisk ceremoni med Xia Shujun, 28 år i Inre Mongoliet, vid Djingis Khans Mausoleum i går den 12 juli.

Bao som aldrig dejtat, har sökt efter en brud i hela världen, men hittade henne till slut i sina egna hemtrakter, i Inre Mongoliet i norra Kina. Bruden Xia Shujun som är hälften så gammal och 68 cm kortare än brudgummen, arbetar som affärsbiträde i Baos hemstad Chifeng.

Egentligen gifte sig Bao och Xia redan i mars 2007, men i går hölls den officiella ceremonin som sponsrats av minst 15 olika företag. Ett av företagen hade inför brölloppet gjort ett täcke av kamelhår som var 2.9 meter lång.

Brölloppsfesten hölls i ett stort mongolisk tält, en jurta, enligt gamla mongoliska traditioner. Gästerna bjöds på en middag med lamm och ost.

“Om vi kan få barn så skall vi ha barn”, sade Bao till Reuters innan bröllopet. ”Om vi får ett barn, hoppas jag hon eller han blir 1.80 till 1.90 meter lång. Då kan hon eller han spela basketboll.”

Bao Xishun är en av fem syskon i en familj som sysslar med boskapsskötsel. När han var 16 år började Bao plötsligt och oförklarligt att växa. Till slut var han så stor att han blev upptagen i Guinness rekordbok som världens längste man. Han är endast 2 mm längre än Radhouane Charbib från Tunisien, som var den tidigare titelhållaren i Guinness rekordbok.

Den blyge jätten blev världsberömd förra året efter att räddat livet på två delfiner genom att plocka ut plastbitar som delfinerna hade svalt. Han använde sina långa armar och plockade ut bitarna ur magsäcken på delfinerna på ett akvarium i Fushun, nordöstra Kina.

Källor: AFP, Epoch Times, Reuters, Wikipedia.

Se gärna tidigare artikel i Epoch Times: Världens längsta man räddade delfiner.


Familjefoto av brudgumnmen och bruden som är täckt med en slöja tillsammans med familjemedlemmar i början av vigselceremonin.

Familjefoto av brudgumnmen och bruden som är täckt med en slöja tillsammans med familjemedlemmar i början av vigselceremonin.


Brudgummen ber tillsammans med familjemedlemmar.

Brudgummen ber tillsammans med familjemedlemmar.


Bao Xishun vinkar till publiken och fotografer i början av vigselceremonin.

Bao Xishun vinkar till publiken och fotografer i början av vigselceremonin.