Utsökt, sade teaterkritiker om Shen Yun
Ralph Hammann såg Shen Yun i Worcester den 30 december. (Foto: Timothy Pi/ The Epoch Times)


Det var fullt hus på fredagskvällen den 30 december, när Shen Yun Performnings Arts uppträdde med full prestationskraft i Hanover Theatre, i Worcester, Massachusetts, USA.

Ralph Hammann som undervisat i teater och film i 35 år, och även arbetar som teaterkritiker för tidningen Metro Land New York, såg föreställningen.

– Jag tycker så mycket om den här föreställningen, utbrast han och tillade att han var imponerad av dansarna, från varje liten rörelse till minsta ansiktsuttryck, vilket han beskrev som ”utsökt”.

– Man tar nästan deras färdigheter och kraftförmågor för givet, man tänker inte en sekund på att någonting skulle kunna gå fel, sade han.

Shen Yun vill återuppliva det antika Kinas kultur och traditioner genom danskonsten, står det på det New York-baserade danskompaniet hemsida. Uttryckssättet är klassisk kinesisk dans vilket är en av världens mest omfattande dansformer.

Ralph Hammann tycker att föreställningens koreografi är fantastisk, det är vad han tyckte bäst om.

Att utöva klassisk kinesisk dans innebär att man konsekvent och systematiskt tränar hållning och rörelse liksom svåra hopp och volttekniker, står det på Shen Yuns hemsida.

I Shen Yuns föreställning uppträder ett antal prisbelönta sångare som sjunger med bel canto-teknik på kinesiska. Ralph konstaterade att alla delar var minnesvärda och att dansen som skildrade den pågående förföljelsen av Falun Gong passade in bra.

Falun Gong är en meditationsmetod som är, och har varit förbjuden i tolv år, av det kinesiska kommunistpartiet. Enlig danskompaniets hemsida har inte Shen Yun tillåtelse att uppträda i Kina.

– Budskapet är mycket sublimt inte bara på ett allmängiltigt generellt sätt, utan också på ett subjektivt ”inre” sätt. Den allra första låten påminner oss om saker vi verkligen behöver komma ihåg som människor, sade Hammann.

Ralph anförtror lite personligt att han ska förlova sig med en kinesiska.

– Jag önskar att hon hade varit med här i kväll, nästa år ska jag ta med henne.

Reportrar Timothy Pi and Jack Phillips.

Shen Yun uppträder den 19 januari 2012 i Providence Performing Arts Center. Mellan den 20-22 januari 2012, i Boston. New York baserade Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som turnerar samtidigt runt om i världen.

För mer information besök: ShenYunPerformingArts.org
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performning Arts.

Översatt från engelska