Uppfriskande romantisk komedi
Malin Åkerman poserar i London för filmen "Rock of ages" i juni 2012. (Foto: AFP/Andrew Cowie)


  • Film: Kärlek i Detroit
  • Produktionsår: 2012
  • Produktionsland: USA
  • Originaltitel: The Giant Mechanical Man
  • Regi: Lee Kirk
  • Medverkande: Jenna Fischer, Chris Messina, Malin Åkerman, Rich Sommer, Topher Grace m fl.
  • Kommer ut: 121119

Det är sällan man ser okonventionella romantiska komedier. Men detta är alltså en sådan. Den är välspelad, smart och småsöt. Till skillnad från många andra romantiska komedier, lämnar denna film en ganska så ljuv eftersmak.

Janice (Fischer) går igenom en svår period i sitt liv. Hon förlorar sitt ganska så kassa jobb på en vikarie-firma och blir dessutom vräkt och måste flytta in hos sin påstridiga syster (Åkerman). Snart får hon jobb på ett zoo där hon möter Tim (Messina), som även jobbar som gatuartist, då han uppträder som en silvermålad ”robot” på styltor. Kärleken är snart ett faktum.

Det som gör den här filmen speciell, är att alla karaktärer utom Janice och Tim är dryga egoister. Förutom att detta gör det väldigt enkelt att tycka om de två huvudpersonerna, får det en väldigt komisk effekt. Som när Janice gång på gång luras av sin syster att gå på dejt med den överlägset drygaste karaktären, Doug, suveränt spelad av Topher Grace.

I ”vanliga” romantiska komedier spelas huvudrollen av en superstjärna, som Katherine Heigl, Reese Witherspoon eller Julia Roberts. Denna kvinna är neurotisk och sympatisk och letar efter den där perfekta mannen, som hon efter mycket om och men hittar precis innan sluttexterna rullar. I ”Kärlek i Detroit” får vi följa två riktigt charmiga personer som är lite vilsna, och som finner en själsfrände i en annan person som befinner sig på samma plats i livet. Uppfriskande tycker jag är ett bra ord för att beskriva denna film.