Uppdatering av Freegate släpps inför nationaldagen
Symbolerna för anticensurmjukvaran som utvecklats av Global Internet Freedom Consortium. (The Epoch Times)


USA-baserade Dynamic Internet Technology (DIT) lanserade den 22 september ännu mer kraftfull mjukvara för att bryta igenom internetcensur, delvis som ett svar på den kinesiska regimens intensifierade internetcensur och övervakning inför den stundande nationaldagen.

Kinesiska nätanvändare som försöker besöka utländska hemsidor har nyligen märkt att det blivit svårare att bryta igenom de regeringsstödda hindren och filtren. De pressas även till att använda sina riktiga namn för att registrera internetkonton och emailadresser.

Nyligen tog regimen även ytterligare ett steg genom att i det fördolda beordra internetleverantörer att börja använda Blue Dam. Det är serverversionen av filtrerings- och övervakningsmjukvaran Green Dam.

Dynamic Internet Technology grundades av IT-experter som har det gemensamt att de är Falun Gong-utövare. Man arbetar för att hjälpa kinesiska nätanvändare att kringgå regeringens censur. Falun Gong är en andlig metod som för närvarande förföljs i Kina. Utövare kan inte göra sin röst hörd i hemlandet, så mjukvaran utvecklades för att motverka regimens försök att kväva avvikande åsikter på internet.

DIT:s VD, Bill Xia, talade med Epoch Times den 22 september.

– Under politiskt känsliga perioder förstärker den kinesiska regimen alltid internetcensuren och övervakningen och man gör det svårare för nätanvändare att besöka utländska hemsidor. Vi använder oss dock hela tiden av olika metoder och uppdaterar vår mjukvara för att kringgå detta.

Den senaste versionen, FreeGate 6.89, har förbättrats för att bryta igenom den ökade censuren.

Tacksamma meddelanden från kinesiska bloggare kom snart upp på nätet.

Någon som kallar sig ”stevenren” skrev: ”Blockaden har varit helt galen på sistone. Men genom att använda Tor, internetbrowsern Lotus och FreeGate 6.88 kunde jag ändå surfa obehindrat, fast det gick långsammare. Tack till dongtaiwangs experter för deras hårda arbete”.

Ett annat meddelande löd: ”Bra, bra bra! Äntligen en stor livlina som kastas till mig. Ni är den verkliga befrielsearmén”.

Internet har blivit ett kraftfullt medel för att sprida information till den kinesiska allmänheten och Global Internet Freedom Consortium har tagit täten i att utveckla mjukvara för att bryta igenom Kinas internetbrandvägg.

Kina har enligt uppgift det största antalet nätanvändare i världen, 340 miljoner, och 100 miljoner bloggar, Global Internet Freedom Consortium säger att de kommer fortsätta utveckla mjukvara för deras skull så länge som det behövs.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22954/