Turkiskt plan störtade - 30 döda
TURKIET, Adana :Trettio personer dödades och två blev skadade när ett Moldova registrerat flygplanpå väg från Turkiet till Irak störtade ner på grund av dåligt väder. 29 turkar och en amerikan var bland passagerarna. (Foto: AFP/Ihlas News Agency)


Omkring 30 personer, de flesta turkiska byggnadsarbetare, omkom när ett flygplan i dag kraschade i Irak. Planet kom från Adana i Turkiet och skulle landa i Bagdad. Inget tyder på att planet blev nedskjutet.

Den turkiska nyhetsbyrån Anatolia återger uppgifter om att planet störtade under inflygning. Det var dimmigt i Bagdadtrakten och ett landningsförsök hade avbrutits tidigare.

Enligt Turkiets UD omkom 31 personer
i kraschen, medan två skadades. Det fanns dock ännu inte säkra uppgifter om hur många personer som fanns ombord. Planet, en moldavisk Antonov 26, hade en besättning på fem personer, och antalet turkiska passagerare angavs till ”ungefärligen 30”.

I Adana uppgav guvernören att det fanns 29 turkar och en amerikansk medborgare bland passagerarna och att besättningsmedlemmarna hörde hemma i Moldavien, Ukraina och Ryssland.

Kraschen inträffade nära Balad omkring åtta mil norr om Bagdad, där USA håller en hel del av sina flygstridskrafter i Irak.

Det fanns inget som tydde på att det moldaviska planet hade blivit nedskjutet.