Turist från Fastlandskina: "Föreställningen uttrycker universella värden"
Wan Ming som kom från Kina för en månad sedan talade med Epoch Times om Chinese Spectauclar vid den sista föreställningen i Auckland den 19 april. (Foto: New Tang Dynasty Television)


”Seglarstaden” verkade mer omslutande än vanligt i och med närvaron av artistgruppen Divine Performing Arts. Den 18:e april drog den andra föreställningen inte bara till sig många besökare från Auckland, utan även många kineser från andra länder, däribland turister från Fastlandskina som precis hade anlänt till Auckland.

Wang Ming som kom från Kina för en månad sedan såg föreställningen och var mycket upprymd. Han sade att showen gav en känsla av storartad skönhet. Enligt honom hade den en hög artistisk standard och väckte många tankar. Efter att ha sett föreställningen upplevde han en mycket bekväm känsla.

– Jag kände
mig väl till mods efter att ha sett föreställningen. Jag har sett många sång- och dansshower i Kina men detta är första gången jag ser en show så ren som denna.

Han känner att dagens Kina har förlorat sina traditioner och att showerna numera är kommersialiserade.

-Folk känner sig irriterade efter att ha sett kommersialiserade uppträdanden. Många traditioner i Kina har övergivits. Kinas femtusen år långa historia bör bevaras. När jag såg på Chinese Spectacular kände jag det som om jag hade återvänt till ett mycket rent land. Varje del i föreställningen var väldigt bra eftersom det skildrar traditionell kinesisk kultur, sade han.

Wan Ming tillade att föreställningen uttrycker två viktiga budskap.

– Ett är att kineser aldrig ska glömma sina rötter, detta är det viktigaste. Det andra budskapet är de universella värderingarna sanning, medkänsla och tolerans. Detta är också mycket viktigt. Kinesisk traditionell kultur uttrycker traditionella mänskliga värden och är en typ av mycket raffinerad kultur i världen. Detta är olikt många kulturer som har blivit förändrade i modern tid. Det är väldigt svårt att se sådan traditionell konst i Kina nu. Dessutom skulle ingen i Kina koreografera sådana föreställningar.

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html
http://en.epochtimes.com/news/8-4-20/69516.html