Tsipras har utsett Greklands nya regering
Premiärminister Aleksis Tsipras har utsett sin nya regering. I Greklands nya regering får Euclid Tsakalotos den tunga posten som finansminister. Foto: Louisa Gouliamaki /AFP/ Getty Images


Greklands premiärminister Aleksis Tsipras nya regering får i stort sett samma utseende som under den tidigare korta mandatperioden.

Greklands regering kommer att bestå av en koalitionsregering mellan det stora vänsterradikala Syriza och det lilla högerpartiet Oberoende Greker, eftersom  Syriza inte fick egen majoritet i det nya valet.

Precis som tidigare blir det den tidigare universitetsläraren i ekonomi, Euclid Tsakalotos, som får den tunga posten som finansminister i Tsipras nya regering. Tsakalotos är mycket positiv till Greklands medlemskap i eurozonen och hans uppgift blir att försöka reformera landets ekonomiska system för att rädda Grekland kvar i eurozonen.

Tsakalotos ersatte den tidigare finansministern Yanis Varoufakis som retade upp de flesta av Eurozonens finansministrar under vårens förhandlingar om mer stödpengar till Grekland, rapporterar Sveriges Radio.

Panos Kammenos från Oberoende Greker får posten som försvarsminister.