Tron Legacy på första plats premiärhelgen
Skådespelarna Jeff Bridges och Olivia Wilde från filmen "Tron Legacy". (Foto: AFP/Max Nash)


Filmen har intagit första platsen på flera topplistor i världen under premiärhelgen. Bland annat i Sverige, England och i USA står den högst upp på filmtronen.

Tron Legacy är uppföljaren till ”Tron” från 1982 som är en dataspelsfilm. Datanörden Kevin Flynn sugs in i programmet. Flynn ska med hjälp av två andra program göra sig av med den mäktiga master control som
styr den elektroniska datavärlden.

I tvåan ”Tron Legacy” får vi nu följa sonen Sam Flynn som också dras in i datorn då han ska söka efter sin far som nu har spenderat 25 år i den elektroniska världen. Tillsammans med pappan måste de nu använda sina exeptionella kunskaper om arkadspel för att klara de utmaningar de står inför för att kunna ta sig ut ur den cybervärld de ofrivilligt hamnat i, men också skapat.

Uppdraget att göra soundtracket till filmen gick till Daft Punk en fransk electro duo som tidigare har gjort filmmusik till japanska sci-fi filmen ” Interstella 555″ och deras egen filmproduktion ”Electroma”

Bruce Boxleitner som spelar Alan Bradley i Tron säger till Michael Sheen i en intervju den 10 december:

– Filmen kan helt klart ses utan vetskap om den tidigare filmen, men personligen tycker jag att man ska ha sett föregångaren ”Tron” för att man ska ha full behållning av ”Tron Legacy”.

”Tron Legacy” är en Walt Disney Prodokution som hade premiär den 17 december. Jeff Bridges och Bruce Boxleitner har fortfarande kvar sina roller som Kevin och Alan. I rollen som Sam ser vi Garrett Hedlund som tidigare medverkat i filmer som Troja, Eragon.