Trefaldig vinnare i tävlingsdans: Shen Yun är verkligen magnifik
Li Weihao såg Shen Yun Performing Arts Companys show i Taipei, den 21 april. (Foto:Wang Ren-Jun/Epoch Times)


Många experter och branschfolk har hyllat Shen Yuns danser, musik, sånger, kostymer, färger och bakgrunder. Detta har lockat många populära personer inom politiken, näringslivet och konstnärskretsar att se Shen Yun Performing Arts International Companys föreställningar i Taiwan den här säsongen.

Li Weihao som är trefaldig vinnare i Taiwanesisk tävlingsdans tog sista chansen att se Shen Yuns föreställning i Taiwan den 21 april.

– Shen Yun är helt underbar. Jag ser föreställningen varje år och det är nya program varje år. Med perfekt synkronisering av dansen, koreografin och filmduken i bakgrunden blir föreställningen verkligen magnifik.

Dansarna har mycket hög kompetens och många av dem har vunnit priser i tävlingar och är framstående dansare, sade han.

Li Weihao studerar för närvarande scenkonst på Jhuangjing Vocational High School, och är en ständig vinnare i danstävlingar.

– Som dansare blev jag överväldigad av framträdandena. Jag inser att jag måste arbeta hårdare och träna mera när jag ser Shen Yuns föreställning!

Li Weihao började lära sig dansa när han gick på högstadiet och har vunnit mästerskapen i Taiwans nationella danstävlingar i kategorierna klassisk dans, modern dans och folkdans. Han har blivit prisbelönt för sin skicklighet inom danskonsten de senaste tre åren och hans insatser har fått mycket beröm av domarna.

Li Weihao kommenterade Shen Yuns program och sade att han blev djupt berörd av skönheten och elegansen i ’Tanghovets damer’ och ’På den mongoliska slätten’ där dansarna porträtterade en vision av vederkvickande styrka. Han berättade att han ofta dansar mongoliska danser så han tyckte speciellt mycket om den hjältemodiga andan och den vilda skönheten som porträtterades i den dansen.

– Jag njöt av allt från danserna till artisternas rörelser och jag vet inte hur jag ska beskriva det, en sorts inre skönhet, sade han

– Dansarnas rörelser och musiken måste samordnas perfekt och filmduken i bakgrunden måste vara exakt i tid utan några misstag. Detta är de svåraste delarna. Därför säger jag att de verkligen är fantastiska, sade Li Weihao förundrad över den totala harmoniseringen av dansen och den levande musiken.


New York-baserade Shen Yun Performing Arts turnerar med tre grupper samtidigt runt om i världen. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org


Shen Yuns Europaturné fortsätter till Slovakien, där föreställningar visas den 7 och 8 maj.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.


Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/arts-entertainment/national-dance-competition-triple-crown-winner-shen-yun-indeed-magnificent-55426.html