Tre rubriker världen över 2013-12-03
Zeppelin svävar på himlen. (Foto by Andrew Geraci/U.S. Navy via Getty Images)


Sibirien: Är Zeppelinarna på väg tillbaka

Enorma luftskepp kan vara det idealiska sättet att transportera tung utrustning till avlägsna gruvor i Sibirien.

Två projekt i Sibirien och det avlägsna östra Ryssland ses som idealiska för att testa den moderna versionen av luftskeppen, enligt en ny rapport från Bloomberg.

Det är 76 år sedan Hindenburgertragedin hände i USA. Nu kommer en ny generation av zeppelinare som är fyllda med en gas som inte kan fatta eld, och det kan bli det perfekta sättet att leverera tung utrustning till gruvindustrin.

Detta kan göra att man slipper kostnaden för att bygga 35 mil väg som håller för tungt lastade lastbilar, skriver The Siberian Times.

Källa: The Siberian Times


Grönland: Glaciärsjöar upptäckta under Grönlands inlandsis

Forskare från Cambridges universitet har för första gången upptäckt sjöar under inlandsisarna på Grönland.

”Våra resultat visar att det finns glaciärsjöar under isarna på Grönland och att de utgör en viktig del av inlandsisens avrinningssystem”, säger Steven Palme från teamet.

”Eftersom sättet som vattnet rör sig på under isarna har stor påverkan på isens flödeshastighet, skulle mer kunskap om dessa sjöar ge oss bättre möjligheter att mer exakt förutsäga hur istäcket kommer att reagera på den förväntade framtida uppvärmningen”, sade Palme.

Källa: Ice News

Sydkorea: Hemlös miljonär säger att han förlorat en plånbok med motsvarande 1,8 miljoner dollar

En sydkoreansk hemlös man berättade för polisen i torsdags att han hade förlorat en plånbok som innehöll 1,91 miljarder won (motsvarande 11,8 miljoner kronor), rapporterade lokala medier.

Den 53-årige mannen rapporterade till polisen i Bupyeong-gu, Incheon, att han saknade en plånbok som hade innehållit 19 postväxlar, var och en värd 100 miljoner won, och 12 miljoner won i kontanter. Mannen sade att han hade tappat plånboken när han somnade på tunnelbanan på väg till Bucheon Station.

”Jag kan inte gå in på detaljer, men han får över 10 miljoner won i ränta varje månad”, sade en polistjänsteman, till The Korea Herald

Källa: The Korea Herald

 

 

Översatt från engelska