Tre arresterade för kidnappning och mord i Jerusalem
Israelisk säkerhetspersonal blockerar ingången till domstolen där förhör med sex misstänkta till det brutala mordet på en palestinsk tonåring hölls den 6 juli 2014. Israelisk polis har nu arresterat tre personer för kidnappningen och mordet på Mohammed Abu Khdeir. (Foto: Jack Guez / AFP / Getty Images)


Polisen i Jerusalem meddelade att tre personer har arresterats som misstänkta för kidnappningen och mordet på den palestinske tonåringen Mohammed Abu Khudair för två veckor sedan.

Två av de tre hade även attackerat en nioåring dagen innan mordet. Pojken klarade sig med lätta skador i nacken, skriver haaretz.com.

Polisen uppger att den 2 juli beslöt de tre unga männen att tillsammans kidnappa och mörda en arab. Anledningen till mordet sägs vara hämnd. De gjorde det för att hämnas kidnappning och mord på tre judiska tonåringar som skett tidigare.

Männen letade efter ett offer i flera arabiska områden i östra Jerusalem, och hittade Mohammed Abu Khdeir som var ensam. De tvingade in honom i bilen, slog honom och brände honom levande.

Polisen fick in samtal om det här på sin hotline och undersökte allmänna såväl som privata övervakningskameror längs kidnapparnas väg. Polisen såg tre unga män men kunde inte se bilens registreringsnummer, men lyckades ändå hitta bilen och männen tre dagar senare, skriver haaretz.com.

Offrets mobil hittades hemma hos en av männen.